Denna nyhet är mer än 1 år gammal

3 maj 2023

Stoppa S-styrets nedskärningar av Värmdöskollektivtrafik!

Trafikändringarna slår hårt mot Värmdöborna.
Regionens nya vänsterstyre har presenterat sitt förslag för Stockholms SL trafik under 2024. Det handlar om omfattande nedskärningar av kollektivtrafiken och för Värmdö specifikt föreslås en hel busslinje samt flera viktiga bussturer dras in.
De viktigaste förändringarna är Linje 425 Slussen – Gustavsberg Lugnet som inte längre kommer att trafikeras under helger. Många värmdöbor kommer att påverkas av förändringarna på linje 435C Stockholm C – Hemmesta som föreslås få glesare trafik under morgonen samt eftermiddagsturerna som föreslås att plockas bort helt. Därutöver föreslås även Linje 484 Skickla udde – Mölnvik läggas ned i sin helhet.

– Ännu en gång visar Socialdemokraterna på sin motsägelsefullhet när de säger en sak innan valet och gör något annat efter valet. Värmdö behöver mer kollektivtrafik och inte mindre. 425:an fångar bland annat upp värmdöbor i Lugnet, Munkmora och Ekedal som idag kan åka till Slussen på 35 minuter under helger. Med denna förändring kommer de behöva ta 422:an genom Orminge vilket kommer att ta över en timme i resetid alternativt krångla med bussbyten, säger Deshira Flankör oppositionsråd på Värmdö.

– Detsamma gäller 435C som många pendlande värmdöbor använder som direktbuss mellan T-centralen och Hemmesta. Det har varit ett bra alternativ som både har förenklat för värmdöborna samtidigt som den avlastat Slussenterminalen. Den som färdas på Värmdös vägar vet om att kommunen behöver mer kollektivtrafik för att avlasta vägnätet. Vi hade förväntat oss att de skulle utöka antalet bussar till Värmdö med tanke på alla överfulla bussar som bryter mot regeln om att inte stå i buss på vägar som är över 70 km/h.


Följande neddragningar föreslås i busstrafiken:
Linje 484 Skickla udde – Mölnvik Linjen föreslås läggas ned i sin helhet.
Linje 425 Slussen – Gustavsberg Lugnet Linjen föreslås sluta trafikeras helger.
Linje 435C Stockholm C – Hemmesta vägskäl Linjen föreslås glesas ut på morgonen och sluta
trafikeras på eftermiddagen.


Värmdömoderaterna
Deshira Flankör (M)
Oppositionsråd

Ta ställning och dela artikeln