Denna nyhet är mer än 1 år gammal

14 juni 2023

Socialdemokraterna sviker värmdöborna

Socialdemokraterna sviker värmdöborna när de vägrar göra gemensam sak med fler aktörer för att stoppa flytten av bussterminalen vid Slussen.

På gårdagens kommunstyrelse röstade det nya S-styret (S, C, L och Mp) emot vårt förslag att lägga in kritik mot flytten av bussterminalen i slussen. Detta i samband med kommunens årliga yttrande om kollektivtrafiken. Vi Moderater ville göra gemensam sak med Regionen för att påverka Stockholms stad till en bättre placering av den tillfälliga bussterminalen. S-styrets motivering var att Regionen inte var rätt instans att hantera frågan.

-Här hade vi som kommun en fantastisk chans att mobilisera fler instanser till att hjälpa oss i frågan om Slussen och bussterminalens tillfälliga placering. Regionen och SL är högst ansvariga för att bidra till ett ökat resande med kollektivtrafik. Därför ville vi få med en text om vår kritik mot den föreslagna flytten av bussterminalen i Slussen. På så sätt ville vi få med Regionen att hjälpa till och påverka Stockholms stad. Det säger Deshira Flankör (M), oppositionsråd i Värmdö kommun.

Moderaterna står upp för värmdöborna och vill stoppa flytten av den tillfälliga bussterminalen. Flytten skulle medföra att pendlare dagligen skulle behöva gå ytterligare 600 m för att komma till och från busshållplatsen. Vi trodde i detta ärende att även socialdemokraterna hade värmdöbornas bästa för ögonen. Så var tyvärr inte fallet då S-styret valde att rösta emot förslaget

Värmdömoderaterna

Deshira Flankör (M)                                                      
Oppositionsråd

Ta ställning och dela artikeln