30 januari 2024

Kommunikatör till Värmdömoderaterna

Vill du jobba som kommunikatör och vara en del av Värmdömoderaternas resa mot maktskifte senast 2026?

Vi söker dig som vill jobba med kommunikation och vill bidra till vårt intensiva arbete med att driva förmedla vår politik. Vi erbjuder dig ett roligt och varierande arbete där du får möjlighet att utvecklas i din roll.

Värmdö är en av landets snabbast växande kommuner och har 46 000 invånare. Kommunen omges av vacker natur, en kulturell plats och unik skärgård vilket gör kommunorganisationen till en dynamisk och händelserik arbetsplats.

Vi söker dig som är duktig på kommunikation, strukturerad, har ett gott omdöme och kan prioritera rätt saker. I första hand önskar vi att du är duktig på sociala medier, är kreativ och har förmåga att paketera budskap på ett för målgruppen slagkraftigt sätt. Du behöver inte ha politisk erfarenhet. Din drivkraft och nyfikenhet på att lära dig är däremot av stort värde. Inte minst kommer kommande EU-val att ge dig möjlighet att visa framfötterna och arbetsinsatser. Du ska också ha intresse för den interna kommunikationen.

Vi vill se att ditt engagemang speglar dina handlingar och gärna genom att du själv kommer med egna idéer om hur vårt arbete kan utvecklas. Du ska vara medveten och beredd på att periodvis kunna arbeta intensivt och under tidspress.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör kommer du i första hand att rapportera till och arbeta nära gruppledaren/oppositionsrådet för Värmdömoderaterna. Du kommer att förbereda kommunikationsmaterial och paketera det på lämpligt sätt. I jobbet ingår lite administration, beställningar av material, kampanjarbete mm. En del av arbetet innebär också att vara vår KF-grupp och nämndledamöter behjälplig med stöd i sin kommunikation.

Du behöver behärska omvärldsbevakning och mediebevakning. Arbetet kräver även flexibilitet vad gäller arbetsuppgifter och arbetstider, då möten och arrangemang kan ligga utanför ordinarie kontorstider. Du måste kunna jobba intensivt under perioder som exempelvis i samband med EU-valet

Meriterande kvalifikationer för tjänsten som kommunikatör:

  • Kreativ och förmåga att paketera politiska budskap på lättbegripligt och slagkraftigt.
  • Goda kunskaper om kommunikation i olika kanaler.
  • Vana vid att ta ansvar, kunna ta egna initiativ, arbeta såväl självständigt som i grupp och vara stresstålig.
  • Goda kunskaper i Officepaketet.
  • Goda kunskaper inom Adobe CS.
  • Goda kunskaper inom sociala medier och CMS-system såsom WordPress.
  • Ett intresse och viss kunskap inom fotografering och videoredigering.
  • Förståelse för mediafrågor och omvärldsbevakning.
  • Intresse för administrativa uppgifter såsom möteshantering och dokumentation.
  • Intresse för event- och möteskoordinering.

Anställningsform: heltid.

Tillträde: enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Deshira Flankör på 070-147 88 85 eller maila till deshira.flankor@moderaterna.se

Ta ställning och dela artikeln